November: Pál András debütál az Átriumban, 75. előadásához érkezik a Vaknyugat

Spread the love

Múlt hét óta kaphatók az Átriumban a Kultúrbrigád által játszott novemberi előadásokra a belépők, de jó néhány alkalomra órák alatt elkeltek a jegyek. Ilyen Az Őrült Nők Ketrece és a Fehér nyuszi, vörös nyuszi valamennyi kitűzött előadása. Utóbbi produkciót, amelynek különlegessége, hogy a szerző előírása szerint egy színész életében csak egyetlenegyszer játszhatja el, a szöveg előzetes ismerete nélkül, tehát az este valóban egyedi és soha meg nem ismételhető alkalom, novemberben Brasch Bence és Mucsi Zoltán adja elő.

Visszatér a repertoárra Yasmina Reza nagyszerű vígjátéka, Az öldöklés istene. A házasok párbajában Herczeg Adrienn, Péterfy Bori és Hevér Gábor mellé ebben az évadban csatlakozik Pál András, a Radnóti Miklós Színház társulatának tagja, aki a hosszabb külföldi úton tartózkodó Szikszai Rémusz szerepét veszi át a darabban. Pál András júniusban már a Kőszegi Várszínház nézői előtt debütált az előadásban, a budapesti közönség azonban először november 2-án láthatja a kiváló színészt ebben a darabban.

Hetvenötödször játsszuk el Martin McDonagh komédiáját, a Vaknyugat című testvérháborút az Átriumban november 17-én. A produkció az Átrium első saját bemutatója volt 2012-ben, Gothár Péter rendezése azóta folyamatosan műsoron van Alföldi Róbert, Ficza István, Rétfalvi Tamás és Mészáros Piroska szereplésével, Varró Dániel avatott fordításában. Mindemellett ismét műsorra tűzi a színház a százötvenedik előadásához közeledő Igenis, miniszterelnök úr! című válságkomédiát, valamint Rainer Werner Fassbinder szerelmi történetének színházi adaptációját, a Hernádi Judit és Bányai Kelemen Barna főszereplésével játszott A félelem megeszi a lelket című darabot, Alföldi Róbert rendezésében.

A Mentőcsónak ebben a hónapban is a Cigány magyar, a Szociopoly és a Megáll az idő produkciókkal várja az ifjúsági előadások közönségét a Jurányi 123-as laborjában.
A saját előadások mellett az állami kultúrafinanszírozási döntések következtében kibérelhető térré átalakult Átriumban koncerteket, istentiszteletet, befogadott színházi produkciókat, az önkormányzati választás közeledtével pedig kampányrendezvényeket is talál az érdeklődő közönség.

Fotó: Csányi Mónika

Főcímben kiemelt fotó: Lakatos Péter

Vélemény, hozzászólás?

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük